Ta hand om dig.


TA HAND OM DIG! säger jag ibland till andra. Och lika ofta får jag höra det från andra. Viktiga ord. Jag fick verkligen en lektion i att ta hand om mig, när jag fick ont i mitt knä. Jag fick använda kryckor för att avlasta. Jag tog hand om mig och lät dessutom andra hjälpa mig på flygplatser jag kom till och på andra ställen. Jag såg att andra VILL hjälpa och att en del har som jobb att hjälpa. En del kunde jag själv. Vi kan alltid mer än vi tror. 
Ibland gör vi för mycket och håller på för länge. Vi håller ihop och härdar ut. Till slut orkar vi inte mera. Vi har gått över gränsen till vad som är nyttigt och vi märker det liksom inte förrän det är för sent. 
Stressen kommer. Stressen tar över. Stressen gör kroppen obrukbar. Kroppen säger VILA. Kroppen säger BALANSERA. Kroppen säger TÄNK EFTER NU! Hjärnan går i baklås. Resten av kroppen med. 
Det går inte att fortsätta som förut. Vad ska till istället? Hur kan jag göra för att bli som förut? Blir jag någonsin densamma? Vill jag verkligen fortsätta med det liv jag har? Frågor väcks. 
I mitt fall kunde jag klara att ta mig till USA och Esalen tack vare den goda hjälpen. Jag kommer nog aldrig bli densamma igen. För jag har upplevt så mycket nytt och känt så mycket omsorg, som jag inte trodde fanns. 
Nu är vardagen tillbaka med alla vardagliga krav och behov. En del gör vi gärna. Terapisamtal går fint. Stresshantering går också fint. Avspänningsmassage med. Terapi ute får vänta tills all snö och blask är över.
Boka in dig redan nu. Ring 070 262 67 67 eller mejla gestalt@danajergefelt.com
Varmt välkommen! 

Är det verkligen en kolibri här på bilden? Jajamensan! Jag har sett dem flygande på självaste julafton! Dessutom är jag fotografen. Stolt? Ja!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *