Lev din dröm.

Gestaltterapin är en existentialistisk terapiform vars fyra grundpelare är Ansvar, Här och Nu, Uppmärksamhet och Kontakt. Jag kan se Frihet som en femte grundpelare. Jag är Fri att Välja hur jag vill leva mitt liv och ge Mening till det. Om jag vill. Och när jag tänker på det, kan tanken svindla…. fantastiskt, vilken gåva jag har fått.
Sen går livet inte alltid på räls och blir som jag planerat och går inte heller att kontrollera. Vad gör jag när grunden under mig skakar? När sorg, oro, ångest, konflikter tar över glädjen att vara till. Ett sätt är att gå i terapi. En kvinna jag träffade för länge sen, innan jag själv tog det steget sa:
”Dana, vet du hur många människor som skulle behöva gå i terapi?”
Och jag darrade, rädd för att hon skulle säga att jag behövde det. Hon sa: ”Alla, Dana, ALLA!”
Jag kunde andas ut. Det var inte bara jag… Senare samma år började jag gå i gestaltterapi. Där kände jag mig direkt hemma. Och nu är jag examinerad gestaltterapeut, sedan sex år tillbaka. Det var en dröm jag uppfyllde. Jag tog ansvar för min dröm och mitt liv. Det känns underbart bra ska jag säga! Det har varit A Long and Winding Road! Jag är framme nu.
Lycka till med att uppfylla dina egna drömmar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *